Goede doelen

De Berkumloop is een sportief evenement waarbij geld in wordt gezameld voor lokale, goede doelen.

Overhandiging Cheques

Vlak voor de start van de Berkumloop worden de cheques aan de goede doelen overhandigd. Van alle deelnemers wordt een gedeelte van het inschrijfgeld verdeeld over de drie goede doelen. Daarnaast kunnen de lopers zich laten sponsoren door familie, vrienden of bedrijven en dit in de vorm van een extra bijdrage kenbaar maken tijdens het inschrijven.

Logo Red een kind
Kringloop voor Red een kind

In 2018 is in Zwolle de eerste kringloopwinkel voor Red een Kind geopend en in 2021 opende in Berkum ook een winkel. Red een Kind is een christelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie. De organisatie helpt kinderen die in armoede leven. ‘Het geld zullen we besteden aan de projecten waarin we kinderen uit de armoede laten groeien, want elk kind verdient het om veilig en gezond op te groeien met kansen voor de toekomst. Daar zetten wij ons voor in!’

Een project waar Red een Kind zich momenteel voor inzet is de voedselschaarste in Afrika. Je kunt hier meer lezen over dit project.

Vrienden van Autisme

Ontwikkeling verloopt bij kinderen met autisme niet vanzelfsprekend. Soms stopt deze zelfs. Vrienden van Autisme betrekt inwoners uit Zwolle en omgeving bij projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen met autisme. Hun doel? Kinderen en hun begeleiders nét dat extra aanbod geven. Stichting Vrienden van autismehuis zet zich daarvoor in en daar kunnen zij ook jouw hulp bij gebruiken!

Logo wijkvereniging Berkum
Wijkvereniging Berkum

Wijkvereniging Berkum is een actieve, creatieve en betrokken vereniging die functioneert als verbindende schakel voor de inwoners van de Zwolse wijk Berkum.

Website realisatie door BrugMedia Kampen | © Copyright - Salverda Berkumloop