Goede doelen

De Berkumloop is een sportief evenement waarbij geld in wordt gezameld voor lokale, goede doelen.

Overhandiging Cheques

Vlak voor de start van de Berkumloop worden de cheques aan de goede doelen overhandigd. Van alle deelnemers wordt een gedeelte van het inschrijfgeld verdeeld over de drie goede doelen. Daarnaast kunnen de lopers zich laten sponsoren door familie, vrienden of bedrijven en dit in de vorm van een extra bijdrage kenbaar maken tijdens het inschrijven.

Wijkvereniging Berkum

Wijkvereniging Berkum is een actieve, creatieve en betrokken vereniging die functioneert als verbindende schakel voor de inwoners van de Zwolse wijk Berkum.

Logo wijkvereniging Berkum
VG Sport Zwolle

Ons doel is mensen met een verstandelijke beperking en/of meervoudige handicap de gelegenheid bieden om te sporten in Zwolle. Iedereen wordt bij genoemde activiteiten op maat ondersteund, want persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk bij VG Sport. Onze wekelijkse activiteiten zijn onder andere zwemmen, dansen en darten en daarnaast organiseren we fietsavonden, zwemmarathons en het VG Sport Festival in Victorium met een divers sportaanbod. Sport voor iedereen! Want sport is passie, sport verbroedert, sport is gezond. Aan deze missie dragen we graag ons steentje bij! Volgend jaar bestaat VG Sport 50 jaar.

Anja Esveldt: ‘Op 4 februari organiseren wij een Sport & Spel Spektakel voor mensen met een verstandelijke beperking en/of meervoudige handicap in de regio. We zijn dan ook ontzettend blij met de cheque.’

De Groene Loper Zwolle

De Groene Loper Zwolle is een samenwerkingsverband tussen tientallen groene bewonersinitiatieven en heeft als missie bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van het groen en de mensen die daarbij wonen in en rond Zwolle. Samenwerkende partners binnen Groene Loper Zwolle zijn Natuur en Milieu Overijssel, HeelBreed, Landschap Overijssel, Milieuraad Zwolle, De Stadshovenier en Team Klimaat Actief (Climate Campus), samen met een kernteam van waardevolle vrijwilligers. Gemeente Zwolle en provincie Overijssel ondersteunen Groene Loper Zwolle (vanuit het programma Natuur voor Elkaar).

Doelen Groene Loper:

  • Meer inwoners met diverse leefstijlen betrekken bij groene initiatieven
  • Verbinden en versterken bestaande buurtinitiatieven
  • Stimuleren van nieuwe buurtinitiatieven
  • Bevorderen van biodiversiteit in en rond de eigen leefomgeving
Website realisatie door BrugMedia Kampen | © Copyright - Salverda Berkumloop